کارسلینگ آسانسور هیدرولیک از جمله قطعات مکانیکی مهم آسانسور که وظیفه آن حمل آسانسور کابین است. این قطعه دارای پاراشوت لحظه ای بوده از این رو هنگام افزایش سرعت کابین یا سقوط آسانسور به طور کامل می ایستد و به سمت پایین سقوط نمی کند. با این مقاله همراه باشید تا در مورد کارایی و انواع کارسلینگ اطلاعات بیشتر و مفیدتری بدست آورید.
کارسلینگ بیشتر در آسانسورهای هیدرولیک کاربرد دارد و کابین آسانسور بر روی کارسلینگ قرار می گیرد. علاوه بر کابین آسانسور،سیستم ترمز اضطراری یا همان پاراشوت بر روی کارسلینگ نصب می شود. جک های آسانسور نیروی محرکه خود را بر کارسلینگ وارد کرده و باعث حرکت کابین می شوند. همچنین اگر آسانسور هیدرولیک به روش غیر مستقیم نصب شود قطعه فلکه هرزگرد بر روی کارسلینگ نصب می شود.
در صورتی که در ساخت آسانسور هیدرولیک، سیستم کارسلینگ به کار رود برای راه اندازی آن فقط نیاز به یک جفت ریل است که باعث کاهش هزینه های نصب آسانسور می شود. این ریل ها قابلیت هدایت هم زمان کارسلینگ، جک متصل به کارسلینگ و فلکه هرزگرد متصل به آن را دارند.
نحوه نصب کارسلینگ در آسانسورهای هیدرولیکی توسط دو رشته ریل راهنما انجام می گیرد و درآسانسور های کششی به صورت ریل معکوس نصب می شود.
کاربرد کارسلینگ آسانسور هیدرولیک چیست؟
بیشترین کاربرد کارسلینگ آسانسورهای هیدرولیک در سیستم های جک در کنار است که توسط کفشک های راهنما در این سیستم ها، کارسلینگ می تواند در مسیر ریل قرار گیرد. جک هیدرولیک از طریق دو روش مستقیم و غیر مستقیم می تواند به کارسلینگ مرتبط شود. از آنجایی که به صورت ثابت کابین بر روی کارسلینگ قرار دارد در نتیجه با حرکت این قطعه کابین نیز جابه جا می شود.
انواع کارسلینگ آسانسور:
این قطعه خود در سه نوع کارسلینگ یک طرفه، دو طرفه و پیتلس تولید می شوند که بر اساس دهنه ریا آسانسور میتوانند اندازه های متفاوتی داشته باشند. اندازه های استاندارد کارسلینگ در محدوده ۶۰، ۷۰، ۸۰ و ۱۱۰ است. در ادامه انواع کارسلینگ آسانسورهای هیدرولیک را از لحاظ نوع جک بررسی می کنیم.
1. کارسلینگ مرکزی (Center Opening Car Sling)
یکی از انواع کارسلینگهای آسانسور، کارسلینگ مرکزی است. این نوع کارسلینگ با دربهایی که از مرکز باز و بسته میشوند سازگاری دارند. همچنین غالباً در آسانسورهای مسافربری یافت میشود.
2. کارسلینگ تک طرفه (Single Side Car Sling)
کارسلینگ تک طرفه یکی از انواع کارسلینگهای آسانسور به شمار میآید. درواقع کارسلینگی است که فقط ازیکطرف درب دارد و عموماً در آسانسورهای خدماتی یا کوچکتر مورداستفاده قرار میگیرد.
3. کارسلینگ دوجداره (Double Deck Car Sling)
کارسلینگ دوجداره یکی دیگر از انواع کارسلینگهای آسانسور محسوب میشود. این کارسلینگ مناسب برای آسانسورهایی با ظرفیت بالا است که در ساختمانهای خیلی بلند، دو کابین را یکی بالای دیگری حمل میکنند تا بهرهوری را افزایش دهند.
4. کارسلینگ هیدرولیک (Hydraulic Car Sling)
یکی از پرکاربردترین انواع کارسلینگ آسانسور،کارسلینگ آسانسور هیدرولیک است. در آسانسورهای هیدرولیک، کارسلینگ توسط یک سیستم فشار روغن (پیستون و سیلندر هیدرولیک) بالا و پایین میرود.
5. کارسلینگ با سیستم کششی (Traction Car Sling)
در ادامه موضوع انواع کارسلینگ آسانسور چیست باید به کارسلینگ با سیستم کششی نیز اشاره نمود. این نوع برای آسانسورهایی مناسب است که با کشش کابلها و با استفاده از وزنه تعادل کار میکنند. آنها میتوانند برای سرعتها و ظرفیتهای مختلفی طراحی شوند.
6. کارسلینگ ماشینآلات کم (Machine-Room-Less (MRL) Car Sling)
کارسلینگ ماشینآلات کم در آسانسورهای بدون موتورخانه، تجهیزات موتور در حالت معمول در بالای شافت آسانسور و درون فضای شفت نصب میشود.
7. کارسلینگ چندطرفه (Multi-Panel Car Sling)
یکی دیگر از انواع کارسلینگ آسانسور، کارسلینگ چندطرفه است. این نوع کارسلینگ برای آسانسورهایی با دربهایی که از بیش ازیکطرف باز و بسته میشوند، به کار میرود.
8. کارسلینگ با سیستم آکاردئونی (Scissor-Type Car Sling)
کارسلینگ با سیستم آکاردئونی برای ظرفیتهای سنگین مورداستفاده قرار میگیرد و مانند قیچی باز و بسته میشود تا تعادل و پایداری بیشتری داشته باشد.
هر نوع کارسلینگ بر اساس معیارهای مختلفی نظیر نوع ساختمان، فضای موجود، بودجه، استانداردهای ایمنی و نیازهای کاربری طراحی و انتخاب میشود. انتخاب نوع مناسب کارسلینگ برای یک پروژه خاص بسیار مهم است و باید تحت نظارت مهندسانی که در این زمینه تجربه دارند انجام شود.

انواع کارسلینگ آسانسور هیدرولیک بر اساس نوع جک آسانسور
کارسلینگ در آسانسورهای هیدرولیکی بر اساس نوع جک به دو دسته جک در کنار مستقیم و جک در کنار غیر مستقیم دسته بندی می شود. طبق این تقسیم بندی کارسلینگ ارتباطی به پاوریونیت آسانسور هیدرولیک ندارد. در ادامه به معرفی این دو نوع کارسلینگ هیدرولیک می پردازیم.
۱. کارسلینگ آسانسور هیدرولیک مستقیم
کارسلینگ جک در کنار مستقیم ساختار ساده ای دارد و فاقد قطعات پاراشوت، فلکه، قلاب بکسل و برخی متعلقات دیگر است ولی در آن استراکچر کارسلینگ وجود دارد که باید استحکام کافی داشته باشد.
قابلیت رگلاژ در این نوع کارسلینگ بستگی به طول قسمتی دارد که باید به جک متصل گردد و تنظیم آن به طول جک بستگی دارد که معمولا از تراز کفشک های بالای کارسلینگ بالاتر است.
۲. کارسلینگ آسانسور هیدرولیک غیرمستقیم
بکار سلینگ جک در کنار غیر مستقیم به اسم کارسلینگ ۱:۲ نیز شناخته می شود و کاربرد آن در سیستم های ایندایراکت است. نحوه اتصال این جک های غیر مستقیم توسط فلکه و سیم بکسل به کابین یا کار سلینگ صورت می گیرد.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی انواع کارسلینگ آسانسور هیدرولیک و کارایی آن پرداختیم و به طور مفصل هر یک از قطعات به کار رفته در کار فریم یا کارسلینگ را توضیح دادیم. گفتیم کارسلینگ یک قطعه مکانیکی در آسانسورهای هیدرولیکی است که وظیفه حمل کابین را بر عهده دارد و از اجزای مختلفی ساخته شده و بنابراین یک قطعه پیچیده و مرکب از آسانسور محسوب می شود.